2017 Yılının İkinci Yarısında Konut Satışlarında Artış Bekleniyor

2017 yılının inşaat sektöründeki gelişmelerin devam etmesi ve faizlerin daha düşük olacağının öngörülmesi üzerine konut satışlarında artış yaşanacağı üzerinde yorumlar yapılıyor. Yıl içerisinde banka kredi faiz oranlarında yapılacak düzenlemelerin yanı sıra konut kredilerinde vade sayısının 120 aydan 240 aya çıkartılmış olması sektöre hareketlilik katabileceği şeklinde yorumlanıyor. Markalı konut projelerinin yılın ikinci yarısında lansmanı gerçekleşecek olması da proje satışlarının artacağı yönünde değerlendirmelere sebep oluyor. Aremas Gayrimenkul Kurucusu ve Genel Müdürü Vedat Arslan 2017 yılı için beklenen konut satış rakamında 1.500.000 seviyesini geçebileceğine işaret ediyor.

birevim peşinatsız ev

Konut almak alırken de faiz ödemek istemeyenlere faizsiz konut kredisi veren bankalar avantajlı kampanyalar yapabiliyor. Bankanın faizsiz konut kredisi için şartları da konut alımlarında etkili olabiliyor.

İkinci el Konutlarda Alıcılar Pazarlık Gücünü Kullanabiliyor

Era Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan konut satışları hakkında yaptığı açıklamalarda geçen yıla oranla % 3 seviyesinde düşen yeni konut satışlarını değerlendirdi. Yeni konut fiyatları artan maliyetler nedeniyle geriye gidemediğini ancak ikinci el satışlarda daha çabuk reaksiyon gerçekleştiğini dile getiriyor. Mustafa Baygan’ da 2017 konut satışlarında beklentilerin daha iyi yerlere gelebileceğini öngörüyor.

Faiz Desteği Sonuçları Olumlu Etkiliyor

2016 yılının son çeyreğini ele alarak açıklama yapan ve son 4 aylık verilerde ciddi artış görüldüğüne dikkat çekiliyor. NEF Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konut kredi faiz oranlarının % 1 altında seyretmesinin konut satışlarını artırmada etkili olduğunu söylüyor. Geçen yıl konut satışlarının her 3 tanesinden birinin ipotekli konut satışı olması da dikkat çekiyor. 2015 yılında 434 bin banka kredisiyle konut satışı yapılırken 2016 yılında bu sayı daha da artmış ve bu rakam 450 bin konut olarak gerçekleşmiştir dedi. Faiz oranlarının düşüşte olduğu dönemlerde ev sahibi olmak isteyenler için önemli fırsat olduğu, markalı konut projelerinde faiz oranının 0.70 seviyelerinde sabitlenmiş olduğuna da dikkat çekti.

Markalı konut projeleriyle anlaşmalı olan bankalar, faizsiz konut kredisi nasıl alınır diyenlere de avantajlı olabiliyor. Bankaların firmalarla yaptığı anlaşmalarda faiz oranı düşük seviyelerde olurken firma bünyesinde faizsiz ödeme sistemi de devreye girebiliyor.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

code

5 + thirteen =