2022 Bahçe Dekorasyon Trendleri!

Bahçe dekorasyonu trendleri, 2022 yılında da bahar aylarında, yaz aylarında ve hatta kış aylarında bahçe tutkunlarının en çok dikkatini çeken dekorasyonu önerileridir. Bahçe dekorasyon önerileri, yalnızca mobilyalardan ibaret değildir. Bahçenin dizaynı, dekorasyon ürünleri, ışıklandırmalar, bitkiler, sebzeler, meyveler ve daha birçok şey bahçe dekorasyonu için oldukça önemlidir.

birevim peşinatsız ev

Açık havada zaman geçirmeyi sevenler, bahçede barbekü keyfi yapanlar, en büyük tutkusu meyve, sebze, bitki yetiştirmek olanlar ve çocukları için cıvıl cıvıl bir oyun alanı dizayn etmek isteyenler bu bahçe trendi önerilerini dikkate alabilirler.

Bahçe Dekorasyonunda Peyzaj Dokunuşları

Bir bahçeyi bahçe yapan hiç şüphesiz yeşil rengi ve bitkilerdir. Çiçekler, bitkiler, meyveler, sebzeler ve daha nicesi bahçenin temel taşıdır. Bunun için öncelikle bahçenin konseptini iyi belirlemek gerekir. 2019 yılında artık organik tarım fazlasıyla ilerlemiş, insanlar ufak ufak kendi meyve ve sebzelerini yetiştirmeye başlamıştır. Bahçeyi bir yaşam alanı olarak değerlendirmek isteyen kişiler tüm bahçeyi değil, bahçenin bir bölümünü minik bir tarım alanı haline getirmektedir. Siz de bahçenizin küçük bir bölümüne meyve ve sebzeler ekebilirsiniz.

Kış bahçesi konsepti de bu sene oldukça rağbet görmektedir. Çiçek ve bitki ekecek olan kişiler mevsim bazlı düşünmeli, bir peyzaj uzmanından yardım almalıdır. Konseptinize ve dekoruna uygun olan saksılar tercih etmeniz bahçe dekorasyonunuza renk katacaktır.

Bahçe Dekorasyonunda Zemin Etkisi

Mermer ve taş zeminler 2022 yılında hala tercih edilse de yeni dokunuşlar yaratmak isteyen kişiler farklı tasarımları tercih etmektedirler. Örneğin farklı taş desenleri, granit, mermer görünümlü taşlar, bahçenin belli bölümleri için kış konseptine uygun parkeler ve çim tasarımlarıdır. Bahçe dekorasyon trendleri arasında bu sene en fazla tasarım taşlar tercih edilmektedir. Bahçe zemini dekorasyon için oldukça önemlidir ve öncelikle konsept belirlenmeli, mobilyalar ona göre tercih edilmelidir.

Bahçe Dekorasyonunun Olmazsa Olmazı Mobilyalar

Bahçe dekorasyonu için en önemli etmenlerden biri de mobilya seçeneğidir. Bambular hiçbir zaman modası geçmeyen bahçe mobilyalarıdır. Fakat bambu deyip de geçmemek gerekir. Birbirinden farklı ve orijinal modellerde bambu mobilyalar bulunmaktadır. Bunun için de en önemlisi bahçenin konsepti olacaktır.

Bahçe dekorasyon mobilyalarında klasiğin dışına çıkmak isterseniz 2022 yılının tüm alanlardaki trendi olan mermer desenlerine de göz atabilirsiniz. Metal ayaklı sandalye ve masalar, koltuklar ve mermer desenleri oldukça rağbet görmektedir.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

code

1 × 2 =