2020 Emlak Vergisi Ödemeleri Başladı

2020 Emlak vergisi ödemelerinin ilki mayıs ayı itibariyle ödenmeye başladı. Emlak vergisi her yıl olduğu gibi bu yılda Mayıs ve Kasım ayı olmak üzere iki taksitle ödenmeye başlandı. Ayrıca bu yıl içerisinde ev almayı düşünüyorsanız bu verginin satıcı tarafından ödeneceğini bilmeniz gerektiğini de hatırlatalım.

birevim peşinatsız ev

Evinizin durumuna göre belirlenen vergiler isterseniz internet üzerinden kolayca ödeme şansına sahipsiniz. 2020 yılında ev alanlar bu yıl emlak vergisi ödemeyecekken ilk vergilerini 2021 yılı mükellefi olarak ödemeye başlayacaklar. Bu ödeme ile birlikte devletin belirlediği kira bedelleri üzerinden evinizin vergisini ödemiş olacaksınız. Bu oran her yıl değişmekte ve ona göre sizden vergi tahsil edilmektedir.

Emlak Vergisi Ödemekten Kimler Muaftır?

Emlak vergisi her evi olan insanın ödemesi zorunlu olan bir vergi türü değildir. Kanun gereği bazı insanlar bu vergiyi ödemekten muaf tutulmaktadır. Aşağıda ki sıralama içerisinden hangisine uygunsanız sizlerde bu vergiyi ödemek zorunda değilsiniz.

  • Geliri olmadığını beyan edenler
  • Sosyal Güvenlik kurumlarından aylık alanlar
  • Gaziler
  • Engelliler
  • Şehit dul ve yetim aylığı alanlarda evleri 200 metrekareyi geçmeyenler

Yukarıda ki listede yer alanların bu vergi ödemesi yapması devlet tarafından zorunlu tutulmamaktadır. Sadece şehir dul ve yetim aylığı alanlarda evleri 200 metrekareden büyük olanlar için devlet vergi ödenmesini zorunlu tutmaktadır. Ancak bu metrekarenin altındaysa ev onun içinde bir muaflık söz konusudur.

2020 Emlak Vergisi Ödemesi Nasıl Yapılır?

2020 Emlak vergisi ilk ödemeleri 1 Mart itibariyle başlarken ilk ödeme süresi 31 Mayıs tarihinde son buluyor. Ödeme sistemi için online ödeme imkanı da sunuluyor.

Tabi bunun için evin bulunduğu belediyenin resmi sitesi üzerinden bu ödemeyi yapmak için linklerin bulunması gerekiyor. TC kimlik numaranız ile sorgulama yaparak emlak vergisi borcunuzu öğrenebilir ve ardından kredi kartınız ile ödemenizi kolayca yapabilirsiniz.

İlk taksiti mayıs ayı içerisinde ödeyemeyenler için geçilen her ay için %2 oranında bir gecikme zammı eklendiğini de hatırlatalım. Eğer ödemenizi gününde yapmayan bir mükellef iseniz gecikme zammı ile yüzleşmeniz kaçınılmaz olacaktır.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

code

18 + 1 =