2020 Nisan Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum

0.79 oranında konut kredisi faizinden istifade ederek kısa bir sürede kredi çekme adımlarını tamamlama imkanını elde edebilirsiniz. Toplamda bankadan almış olduğunuz tutar ile bankaya toplam süreç sonunda ödeyeceğiniz miktar arasında farkın çok olmaması için özellikle düşük faiz oranlarının geçerli olduğu periyotları takip etmeniz gerekmektedir. Korona Virüs sebebi ile son dönemlerde gerekli olan atılımların atılarak konut kredilerinde daha düşük bir oran seviyesinin belirlenmesi temel adım olarak ortaya koyulmuştur.

birevim peşinatsız ev

Konut Kredisi Oranlarında Evin Durumu

0.93 konut kredisi ikinci el konut sistemine bakıldığı zaman kişilerin sıfır evlere ödeyecekleri tutarın, ikinci el evlere Kadar daha düşük olduğu görülmektedir. Genel olarak tüm bankalarda birinci el evler için hazırlanmış olan ödeme planının ve faiz oranının daha düşük seviyede olduğunun ayrıca belirtilmesi gerekmektedir. Siz de kısa bir zaman dilimi içerisinde bu alanda konusunda yetkin ve köklü olan bankalardan ayrıca bilgi alabilirsiniz.

Kredi Puanına Dikkat!

Kişilerin kredi başvurularının olumlu/olumsuz yanıtlanması süreci içerisinde kredi puanları büyük önem arz etmektedir. Bu noktada kredi puanı ne derece yüksek olursa kredinin ödenme sürecinin de o kadar kolay olacağı düşünülmektedir.

Daha öncesinde almış olduğunuz bir borcun icraya düşmesi durumunda kredi puanınızın direkt olarak düşüşe geçeceğini bilmelisiniz. Kredi puanınızın sorunsuz bir hal alması için öncesinde alan kredilerin düzenli ödenmesi ve bankaların kara liste olarak tabi edildiği listeye düşmemeniz gerekir.

Daha öncesinde yapmış olduğunuz ödemelerin ve çekmiş olduğunuz kredilerin ve bankacılık işlemlerinin de bu süreci yakından etkilediğinin ayrıca dikkate alınması gerekiri.

Ödeme Planlarının Hazırlanması

Kredinin olumlu yanıt almasının hemen sonrasında sizin aylık kazancınıza uygun bir biçimde ödeme planınız da belirlenecektir. Aylık ödeme planının sizin ödeme gücünüzün ve bütçenizin üstünde olmaması için incelemeler sıkı tutulmalıdır.

Aynı zamanda kaç aya kadar ödemelerin aksatılabileceği gibi detaylar da muhakkak kredi mukavelesinde yer almalıdır. Bu süreç içerisinde köklü firmalar ile çalışmak sizi için daha doğru olacaktır. Bu şekilde müşteri hizmetleri temsilcisinden süreç hakkında en doğru bilgileri zaman kaybetmeden alabilirsiniz. Halkbank, Ziraat Bankası gibi firmalar ile çalışmak sizin için çok daha mantıklı olacaktır.

Taşıt Kredisinde Durum Nedir?

0.49 faiz oranı ile taşıt kredisi kapsamında da ödeme kolaylıkları getirilmiştir. Bir yatırım aracı olarak konut almanın sizin için henüz mümkün olmadığını düşünüyorsanız birinci el araba almak isteyen kişilerin de oldukça düşük bir faiz tutarından istifade etmesi mümkün kılınmıştır. Siz de kısa ürede kendi kazanımınıza ve maddi birikiminize göre ödeme planını hazırlayarak zorunlu bir tasarruf yapma ve kazanım sahibi olma fırsatını elde edebilirsiniz. Taşıt kredisinin bu düşük faiz oranı bütçeden taviz vermeden yatırım imin imkan sahibi olmak manasına gelir.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

code

11 − 4 =