2020 TOKİ Kura Çekilişi Ne Zaman Başlayacak?

Korona salgını nedeni ile yapılacak olan işlerin pek çoğunun takviminde değişiklikler oldu. Salgın sırasında konut piyasasında yükseliş devam ediyor. TOKİ, devlet desteği ile birlikte ülkenin dört bir yanında binlerce aileyi ev sahibi yapmaya devam ediyor. İnsanlar TOKİ projelerini inceleyerek ev sahibi olmak istiyorlar. Çünkü küçük taksitler ödenerek ev sahibi olmak mümkündür. Pandemi nedeni ile çekişte olmayan kişilerin teminatlarının geri ödenmesine karar verilmişti. TOKİ resmi internet adresinden yeni yapılacak olan kuranın tarihlerini belirlemiştir. TOKİ sosyal medya hesabı üzerinden kura çekilişlerini yayımlayacaktır. Ev sahibi olmak isteyen kişilerin merakla bekledikleri çekilişler internet üzerinden yapılacağından kişiler evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan çekilişleri takip etme imkanına sahip olacaklar.

birevim peşinatsız ev

TOKİ Kura Çekilişleri Ne Kadar Sürecek?

TOKİ çekilişlerinin 28 Nisan 2020 tarihinde Manisa projeleri ile başlaması ve 29 Temmuz Çarşamba gününe kadar devam etmesine karar verilmiştir. İnternetten canlı yayın üzerinden kura çekilişlerini izlemek mümkün olacak. Sabah saatlerinde çekiliş yapılması planlanmaktadır. 262 proje arasından 206’sının da canlı yayın kura çekilişi ile sonuçlarının belirlenmesine karar verilmiştir. Kalan 56 proje için yapılan başvuru sayıları azdır. Bu nedenle hak sahibinin belirlenmesi adına herhangi bir kura işlemi yapılmayacağı söylenmiştir. Çekilişleri Twitter, Youtube, Facebook sosyal medya mecraları üzerinden takip etmek mümkün olacak.

TOKİ Kura Çekilişlerinde Hak Sahibi Olmayan Kişilere İade Nasıl Yapılır?

TOKi sistemine göre konut sayısının üzerinde başvuru olduğundan ev sahibi olacak kişi çekiliş yolu ile belirlenir. Çekişiliş için belli bir teminat bedelinin bankaya önceden yatırılması gerekir. Salgın nedeni ile insanların evlerinden çıkıp bankaya gitmemeleri gerekir. Bu nedenle de Ziraat Bankası gerekli sistem düzenlemelerini yapmıştır. Ziraat Bankası internet şubesi üzerinden başvuru yapacak olan kişiler, paralarını bankamatik aracılığı ile geri alabiliyorlar. Eğer başvuru Halk Bankası üzerinden yapıldıysa da ücretlerin geri alınması için EFT yapılması planlanmaktadır.

TOKİ Kura Çekilişlerinde Hak Sahibi Olmayan Kişilere İade Ne Zaman Yapılır?

Teminat bedelleri bin TL ile 500 TL arasında değişmektedir. İade almak için bu sene banka kuyruklarında beklemek zorunda değilsiniz. Salgın ile birlikte iade ücreti almak çok kolay oldu. İade ücretlerinin ödenmesi için 5 iş günü yeterlidir. Hak sahibinin belirlenme işlemleri noter huzurunda olur. Kişiler yüzde 10 peşinat ödeyerek ve 240 ay vade ile yaklaşık 900 bin TL ödeme ile ev sahibi olabilirler. Başvuru yapmak için TOKİ resmi internet adresini güncel olarak takip etmeniz gerekir. Çekiliş olduğu zaman çekilişin de kaçırılmaması önerilmektedir. Bu sayede hem TOKİ’nin fırsatları konusunda güncel kalırsınız hem de talihli kişilerden bir tanesi sizseniz bunu an be an öğrenebilirsiniz.

birevim
Paylaş

15 Comments

  1. Sultan Demir Reply

    Toki bu şekilde çekilişle bir çok insana uyguna ev sahibi olma fırsatı sunuyor, bu çok güzel umarım böyle etkinlikler çoğalır. 🙂

  2. Sedef Şahin Reply

    Toki projelerini nereden takip edebiliriz? Kura çekilişlerini falan takip edebileceğimiz bir sitesi var mı?

    1. admin Reply

      Merhaba Sedef Hanım,
      Toki projelerinin kura çekiliş sonuçlarının Toki’nin web sitesinden öğrenebilirsiniz.

      1. Songül Polat Reply

        Tokinin sitesi o kadar karmaşık ki, sizin sitenizden takip etmek daha kolay oluyor açıkçası 🙂

  3. Hakan Demir Reply

    2020 toki kura çekilişleri bitti ancak yenileri için kayıt duyurusu bekliyorum bende, ablam için başvuracağız 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

code

twenty − 18 =