Gayrimenkul Sektöründe Toparlanma Sinyalleri

Corona Virüs nedeniyle ülkemizde Mart ayından başlayan durgunluk Mayıs ayının ortasından itibaren yerini normalleşme sürecine bırakması bekleniyor. Özellikle yılın ikinci yarısında özellikle konut sektöründe büyük bir canlanmanın olacağı tahmin ediliyor. Buna etken olarak düşük konut kredisi faiz oranların da yardımcı olacağı görülüyor. Sektör bu noktada kendisini revize etmeye yönelik önemli adımlar atıyor.

birevim peşinatsız ev

Bu konuda kanaat önderlerinden ve sektörün önemli isimlerinden açıklamalar bekleniyor. 2018 yılında yaşanan ekonomik krizin etkileri giderek aşıldığı gözlemleniyor. Salgının çok ciddi darbe vurduğuna yönelik açıklamalar yapılırken, bu sürecin açılması ile birlikte insanların yaşadıkları evleri tekrar gözden geçirmek isteyeceklerine vurgu yapılıyor.

Evlerin Yapısı Tekrar Gözden Geçiriliyor

Yapılan açıklamalarda en dikkat çeken nokta insanların yaşadıkları alanların aslında ne kadar değerli olduğunu fark ettikleri görülüyor. Salonu büyük olan evler yerine karantina nedeniyle ve sokağa çıkma yasağı ile birlikte aslında önemli olan noktanın balkonların genişliği olduğuna dair algı oluştuğu vurgulanıyor.

Net olarak bir bölgenin tercih edilmese dahi insanların artık ev alırken bu şartları göz önüne alarak tercih yapacağı söyleniyor. Sadece evde zaman geçirmek değil aynı zamanda çalışma ortamının da eve taşınması nedeniyle ev alırken balkon, mutfak ve çalışma alanında ki teknolojik gerekliliğe vurgu yapılıyor. Bir şehir yerine daha çok yapılacak evlerin standart olarak değişime uğramasının beklendiği vurgulanıyor.

Belirsizlik Devam Etmesi Sektörü Etkiliyor

Yani yaşam düzenine yönelik çalışmaların başladığı ve inşaat çalışmalarının bu yönde değişmesi için gerekli adımların atılmaya başladığı aktarılıyor. Süreçte ki belirsizliği uzun bir süre devam edecek olması gayrimenkul sektörünün ciddi anlamda sıkıntı yaşamasına neden olacağı da söyleniyor.

Geleceğe yönelik olarak tapu harç oranlarının düşmesi, sektörde ki şirketler için vergi ve SGK prim  borçlarının düzenlenmesi ve faiz oranlarında ki indirimin şuan için uygun olmasının faydaları olacağı da aktarılıyor. Ayrıca kira yardımının spesifik olarak değil de  48 ay boyunca birçok proje için yaygınlaştırılması gerektiği de aktarılıyor. Satış sözleşmelerinde yer alan 36 ay imalat sürecinin 1 yıl daha uzatılması gerektiği de vurgulanıyor.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

code

thirteen − 9 =