Küçük işletmeler finansmanında lider bankalardan biri olan Şeker bank Anadolu bankacılığını köyden kente taşımıştır. Kırsal kesimlerinde yerel özelliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alan ve banka mantığını bilmeyen kişilere bu sistemi öğreten çağdaş bir bankadır.
Tüm bölgelerde kredi ile ev sahibi olmak sanıldığı kadar kolay değil, hele tarım ve hayvancılık ile uğraşıyorsanız köşeye bir tutar atsanız da işletmenizi büyütmek ya da mülk sahibi olmak için banka desteği almak zorunda kalabilirsiniz.
Bu desteği alabileceğiniz en iyi bankalardan biri olan Şeker bank konut kredisi verirken sizin için anlaşmalı kurumlarından uzman incelemesi raporu da alıyor. Sizin yapmanız gereken sadece ekspertiz raporu istediğinize dair bir talep formu doldurmak gerisini banka sizin için hallediyor.
2021 Şekerbank ekspertiz ücreti 2 bin 225 Türk lirası olarak belirlenmiştir. Elbette mülkün değerine göre fiyat değişebilmektedir. En düşük faiz oranları ile çalışarak Anadolu’da küçük işletmeler arasında büyük fark yaratan destekçi bir banka olan Şekerbank ile konut sahibi olmak gerçekten zor değil.
Şekerbank ekspertiz ücretleri piyasa koşullarına göre biraz yüksek olsa da faiz oranları düşük olduğundan yine de avantajlı olursunuz.
Şekerbank Ekspertiz Ücretleri Nedir ve asıl belirlenir?
Bir ipotek kullanarak bir ev satın almak, mevcut ipoteğinizi yeniden finanse etmek veya evinizi nakit paraya çevrilmiş bir alıcı dışında bir kişiye satmak olsun, bir ev değerlendirmesi işlemin kilit bir bileşenidir. Bir alıcı, mal sahibi veya satıcı olsanız da, değerlendirme sürecinin nasıl çalıştığını ve değerlendiricinin bir evin değerini nasıl belirlediğini anlamak istersiniz.
Ekspertiz, Ev Değerlendirmesi Nedir?
Değerlendirme, bir evin değerinin tarafsız bir profesyonel tarafından görüşüdür. Ekspertizler neredeyse her zaman alım-satım işlemlerinde kullanılır ve yaygın olarak Prefinansman işlemlerinde kullanılır. Satın alma ve satma işleminde, evin şartı, konumu ve özellikleri göz önüne alındığında, evin sözleşme fiyatının uygun olup olmadığını belirlemek için bir değerlendirme kullanılır. Bir yeniden değerlendirme işleminde, bir değerlendirme, borç verene borçluya evden daha fazla para vermediğini garanti eder.
Borç verenler, konut sahiplerinin bir mülk için fazla borçlanmadığından emin olmak istiyor, çünkü ev ipotek için teminat görevi görüyor. Borçlunun ipoteğe temerrüde düşmesi ve rehine alması gerekiyorsa, borç veren borç vermiş olduğu parayı geri almak için evi satar. Değerlendirme, bankanın bu en kötü senaryoda toparlanabileceğinden fazlasını borç vermeye karşı korumasına yardımcı olur.
Şeker bank gibi birçok banka uzman incelemesi yaptırarak yatırımını korur.

Şekerbank’ın ekspertiz ücreti neden bu kadar pahalı bilen var mı?
Merhaba Banu Hanım,
Ekspertiz ücretleri bankanın kendi belirlediği hizmet bedelleri arasındadır. Bu nedenle bankalar arasında bu ücretler farklılık göstermektedir.
Şekerbank’ın pahalı olmasının sebebi çalıştığı ekspertiz firması gerçekten çok kaliteli ve piyasada yüksek fiyata hizmet veren bir şirket
Şekerbank’ın bu alanda fiyatlarının yüksek olması gayet makul, sebebiyse diğer bankalara oranla bu alanda çok müşterisinin olduğunu düşünmediğimden fiyatı yüksek tutuyor olabilirler.
Şekerbank’ın ekspertiz fiyatını açıkçası yüksek buldum ben
Şekerbank’ın fiyatları bence de pahalı, zaten her yerde şubelerini de göremiyoruz eskisi gibi
Şekerbank, diğer bankalara göre biraz aktifliğini kaybetmiş gibi gözükse de bankacılık olarak çok iyi işlev sürdürüyor. Ekspertiz ücretleri de bence günümüz sektörüne göre makul
Şekerbank’ı abimin önerisiyle kullanmaya başlamıştım ve bankacılık olarak uygulamalarını biraz geride olsa da kredi seçeneklerinde çok iyiler
Şekerbank ekspertiz konusunda muazzam güzel çalışan bir banka herkese öneririm 🙂
Şekerbank’ın ekspertiz hizmetini kullanmadım ama bankacılık hizmetlerinde çok iyiler
Ekspertiz hizmetlerinin fiyatları son zamanlarda gerçekten çok artmaya başladı 🙂